Április bolondságai

april-fools-day

Eh, már megint április elseje volt. Az „ünnepet” már rohadt régen lehúzták a sárba, már ha egyáltalán volt valaha olyan időpillanat, amikor nem ott volt. A baj persze az, hogy ilyenkor egy napra mindenki azt hiszi, hogy ő a legviccesebb ember a világon és az önjelölt vicchuszárok elfojtják a néhány ténylegesen szórakoztató megnyilvánulást.

Szerintem azok a jó áprilisi tréfák, amik valami olyat hitetnek el, amit az ember vagy a célközönség valójában tényleg szeretne. Sokan csak a „random hihetetlen faszság” kategóriáig jutnak gondolatban.

Emlékszem, gimiben egyszer jó ürügy volt április elseje arra, hogy kollektíve ne menjünk be a dupla matekra. A tanárok nem voltak odáig. Ennek nyilván pláne nem a vicc-csinálás volt az értelme, de jó példa egy másfajta szarul megcsinált április elsejei „tréfára”.

Lényeg a lényeg, nem vagyok nagy híve a bolondok napjának, de azért néhány szórakoztató apróság mindig akad. Ezekből szemezgettem párat.

– Obama and Putin to Settle Differences Over Chess Game – a chess.com oldalon egy izgalmas beszámoló arról, hogyan fogja az amerikai és orosz elnök egy sakkpartival eldönteni fennálló nézeteltéréseiket; természetesen be is harangozzák az élő online közvetítést.

– A Moyeschester United nem kapott ki a Bayerntől. Ja, hogy az komoly volt? :O

– Freeman’s Mind Across The Universe – az ember, aki a Half-Life nevű klasszikus videójáték néma főhősének szájába 2007 óta ad elmebeteg poénokat, érdekes módon pont ma jelenti be, hogy a világ ÖSSZES belsőnézetes játékába átemeli a projektet.

– Empire of Images – egy fotóblog kiadja ötévnyi, ikonikus képekről szóló posztjait egy hatalmas könyvben. Szeritnem tök jól hangzik egyébként, csak már csak az ezerféle szerzői jogi forrás miatt is megvalósíthatatlan.

– Sorsjegy végigjátszás – a cím magért beszél.

– What Does IKEA Say About The Human Condition? – A PBS Idea Channel egy napra PBS Ikea Channel lett.

– Egyébként be kell ismernem, én sem maradtam ki a dologból: a YouTube-csatornámat követő tizenéves-hordának régi vágyát teljesítettem egy facecames Minecraft-videóval. Vagy mégsem?

Amúgy figyeljétek meg, hogy nincs az az elszállt áprilisi tréfa, amit ne hinne el legalább egy ember.

Ti kitaláltatok valami áprilisi tréfát? Mi volt a kedvencetek a bolondok napjára alkotott bolondságok közül?

 

 

 

Advertisements

One comment

  1. Tavaly ilyenkor a Trónok Harca stábjának a 3 évadot övező nagy izgalom közepette sikerült elterjesztenie, hogy a jövő évadra leváltják mindenki kedvenc Emmy-díjas Peter Dinklage-ét arra a színészre, aki Ampókot játssza a HP-ben. És mivel ez a színész többet kér, így minden másra a sorozatban sokkal kevesebbet szánnak a 4. évadra. Ha jól emlékszem, én pánikrohamot kaptam úgy fél percig. Konkrétan addig, amíg el nem jutottam addig a részig, amikor bejelentették, hogy a DVD változaton a karakter kontinuitása érdekében át fogják szerkeszteni az eredeti színész arcát az újéra.
    Na itt jól elrontották, legalábbis nekem itt jutott eszembe, hogy bolondok napja van. De ha jól emlékszem, voltak olyanok, akik a túljátszás ellenére is komoly sápítozásba kezdtek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s